Novi Sad
30.01.2014.
17:00 > 14:44
Vrhovni kasacioni sud presudio je u korist Miroslava Bijelića, Novosađanina na čijoj je parceli građevinska firma "Dijagonala" bez njegovog odobrenja sagradila višespratnicu.
  • roska

    31.01.2014 08:02
    Stanujem u neposrednom komsiluku kuce 1b u ulici teodora pavlovica. Na predmetnoj parceli unazad 60.godina nalazila se dvojna stambena zgrada sa dva vlasnika.Vlasnica koja se navodi svoj deo je nasledila od svojih roditelja. Sredinom devetdesetih godina je ostala bez posla i primona je bila da proda deo svog dela radi izgradnje visespratne stambene zgrade. Po ugovoru kupac je bio u obavezi da deo isplati u gotovini a za drugi joj obezbedi stan u zradi koji bi tu bio izgadjen. Posto investitor nije ispostovao nista od ugovorenih obaveza nego je kucu stavio pod hipoteku cak i na deo koji nije njegov po ugovoru. Vlasnica je nakon isteka svih rokova pokrenula spor za raskid ugovora sto je sud presudama u prvom i drugom stepenu i presudio u njenu korist. Steta sto u tekstu niste stavili ime investitora jer bi mnogi saznali o kome se radi i da vide da nisu oni sami koje je obmanuo i ostetio.
    Posle sudskih presuda vlasnica je i u katastru nepokretnost vratila uknjizbu svog vlasnistva ali nakon isplate hipoteke.
    Kada je ponovo sve bilo cisto ona i vlasnik drugog dela placa ugovorom su jos pre 7.godina dali Dijagonali da tu izgradi visespratnu stambenu zgradu.
    Ali posto mafija koja je ostetila mnogo nasih sugradjana ne miruje jer raspolaze ogromnim novcem i dalje busi i na mestima gde burgija ne moze a iz ovog primera se vidi i u pravosudju.
  • Novosadjanka

    31.01.2014 07:55
    Prevarant !!!
    Čitajući tekst stiče se utisak da je G-din Bjelić siroti prevareni građanin, što je daleko od istine. Moju priču može da potvrdi gomila zaista prevarenih građana iz Jevrejske ulice gde je gospodin glumio investitora i na žalost uspeo da prevari više ljudi nego na u tekstu pomenutoj lokaciji gde se kao zrtva javlja samo jedna gospodja.Ali kako to u nasem narodu obicno biva zna se ko prica o krstenju a ko o postenju. Da li uopste postoje pravi novinari vise koji će od početka pa do kraja ispitati i proveriti informaciju pre nego je serviraju ???
  • tijana

    30.01.2014 20:27
    ovo nije istina sto se pise,jer ja poznajem taj slucaj i poznajem licno gos.Rozaliju jer ona je isplatila hipoteku na pola kuce koju je on podigao kredit.i gos.Rozalija je dobila drugostepeno pravosnazno resenje da je kuca njena.
  • Web

    30.01.2014 19:12
    Mesalica
    Upravo ovakve stvari ne bi smele vise da se dogadjaju. Radim na razvoju web platforme koja ce spreciti prevare i melverzacije u izgradnji i prodaji stanova u izgradnji. Jel moze jedan lajk za ideju pa da se ona i ostvari https://www.facebook.com/photo.php?v=10151971899492153
    Izvinjavam se administratoru ako je ovo spamovanje ali mislim da je u okviru teme i problema
  • 30.01.2014 19:04
    Dajte čoveku sad ceo sprat!

    A nam imena tih korumpiranih skotova koji su mu izdali dozvole ...
  • Meelosh

    30.01.2014 18:56
    Bjelic ne Bijelic
    Slucajno znam citav slucaj koji pominjete jer gdin Bjelic zasipa prituzbama i tuzbama sve zive koji imaju i nemaju veze sa njegovim slucajem.
    Dijagonala je kupila plac od Zvekanovicke jer je ona tada bila upisana kao vlasnik 1/1. Za sve je kriva iskljucivo Zvekanovicka i ona treba da obesteti Bjelica.
    Da svi zasipamo druge sopstvenim problemima, kao sto to radi gdin Bjelic, svako od nas bi imao barem deset aktivnih parnica po sudovima i tu ne bi bilo kraja. Za gdina Sovilja smatram da je ozbiljan novinar i molim ga da se okani Bjelica i njegovih prica.
  • Marko

    30.01.2014 17:47
    @Janko
    To nije bilo u Novom sadu, Janko.
  • Sretćko Šoujić

    30.01.2014 17:44
    @ns-srušiti sve nelegalne objekte...
    Polako sa to rusenje.
    Nije u redu da se ruši redom,ima tu nešto
    i pored Save spemno za "Lex specialis",
    od oca je ostanulo sinu.
  • Novosadjanin

    30.01.2014 17:35
    Gradjevinska mafija i dalje hara
    Gradjevinska mafija i dalje hara po Novom Sadu. Najsvežiji primer je u ulici Novosadskog sajma broj 7 sa dvorišne strane.
    Ugledni "bizmismen" inače vlasnik radija Srpska Krajina je sazidao zgradu BUKVALNO u dvoristu druge zgrade zatvorivši balkone komšijama. Na samo pola metra od balkona.
    I TO SVE BEZ I JEDNOG PAPIRA NA DIVLJE!
    A INSPEKCIJE ŽMURE I PRUŽAJU RUKU POZADI!
  • Pera

    30.01.2014 17:31
    :)
    Ne mogu da budu savestan kupac ako ih je pravi vlasnik upozorio a oni to ignorisali i srusili mu kucu.
  • janko

    30.01.2014 17:09
    Zar nije Aca Dijagonala već nešto krivično gonjen?
  • ns

    30.01.2014 17:03
    srušiti sve nelegalne objekte šta smo mi papci što plaćamo a drugi se provlače, srušiti sve do jednog da se nikad ne ponovi ovaj kriminal što nas snađe od kad su počeli da dolaze!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna